Xantext schrijft!

boeken

Kees de Muis en het circus

(2016) Kees en Julia gaan een circusvoorstelling geven. Natuurlijk weet Ko de Kikker alles beter. Zou die voorstelling er nog komen? Kijk op www.keesdemuis.nl!

23-24winnende tekening-voorkant-web

Tijdvak 5, 6, 7 en 8

In 2011 verschenen vier werkboeken voor het vak geschiedenis bij uitgeverij Kinheim.
Leerlingen (vooral plus-leerlingen) kunnen hierin zelfstandig werken en vinden in groep 5, 6, 7 en 8 steeds verschillende onderwerpen uit de tien tijdvakken. De boeken zitten vol (strip)verhalen, raadsels, puzzels, doolhoven en rebussen. De illustraties zijn gemaakt door Henriët van Roosmalen.
De werkboeken zijn te bestellen via www.kinheim.com.

tijdvak-8 tijdvak-7 tijdvak-6

Zwaan zoekt een vriendje

December 2011: de uitgave van prentenboek ‘Zwaan zoekt een vriendje’ door het Kröller-Müller Museum. De geweldige illustraties zijn van Ingi Jensson en een bijbehorende muziekcd werd verzorgd door (onder andere) Herman Tibosch en Peter van Gestel.
Het boek is te bestellen via de webshop van het museum: www.kmm.nl.

Zwaan krijgt stippen

April 2014: Het tweede deel van Zwaan door het Kröller-Müller Museum.
Pointillisme voor kleuters!

zwaan-stippen-1-web

Kees de Muis zoekt een huis

Op 11 november 2009 wonnen illustrator Henriët van Roosmalen, muzikant Peter van Gestel en Sandra van Xantext de tweede prijs in de landelijke wedstrijd ‘Open je eigen boek: wie maakt het mooiste boek?’. De inzending werd gekozen uit meer dan 300 inzendingen en bestond uit het prentenboek ‘Kees de Muis zoekt een huis’ en een bijbehorend lesprogramma rondom het thema ‘Wonen’. Een variant hierop maakten zij in 2008 voor de basisscholen in Graft-De Rijp.
Zie ook www.keesdemuis.nl.

Kees de Muis-kaft-defweb

Kees de Muis in de molen

In het tweede deel van Kees de Muis trouwen Kees en Julia. Met een luchtballon vliegen ze naar hun vakantieadres: de molen. Maar… hoe leuk is een molen eigenlijk?
‘Kees de Muis in de molen’ was onderdeel van het project Poldersporen, voor tien scholen in Anna Paulowna (2013). Met illustraties van Henriët van Roosmalen. Zie ook www.keesdemuis.nl.

molen-voorkant

De geschiedenis van landgoed Oud-Bussem

Voor SAS Institute b.v. maakte Xantext in 2010 een brochure waarin de geschiedenis van het landgoed wordt beschreven (inclusief vormgeving).

SAS-omslag-web

.