Xantext organiseert!

overig

Organisatie opening Canon-vensters

(2015) Het Openluchtmuseum realiseert stapsgewijs presentaties in het museum die aansluiten bij de Canon. Xantext organiseerde de opening van vier presentaties. Tijdens de opening stond  de presentatie rondom de Eerste Wereldoorlog centraal. Met medewerking van living history groep Neutraal Nederland.

Organisatie officiële opening Feest! in het Nederlands Openluchtmuseum

In juni 2015 vond de officiële opening plaats van de het nieuwe gezinsproject Feest!. Xantext organiseerde de opening. (foto’s: Wim de Knegt)

Organisatie NOT-beursstand Nederlands Openluchtmuseum

(2015 en 2017) Elke twee jaar wordt de NOT-beurs voor het onderwijs georganiseerd. Het Openluchtmuseum heeft een stand waar bezoekers kunnen proeven en ervaren hoe leuk het is om met de klas naar het museum te gaan!

NOT-15-foto1_web NOT-15-foto2-web

Introductiefilm voor het Nederlands Stoommachinemuseum

(2014) Voor het Nederlands Stoommachinemuseum produceert Xantext, in samenwerking met Seavieuw, een introductiefilm over het museum voor de bezoekers. Met mooie foto’s uit diverse archieven en historisch beeldmateriaal van Beeld en Geluid. Xantext onwikkelde inhoud, schreef teksten, verzamelde beeldmateriaal en begeleidde de productie.

plaatje-stoomfilm:Layout 1.qxd

Speeltuin in het Nederlands Openluchtmuseum

In 2008 realiseerde het museum een nieuwe speeltuin. Xantext maakte het ontwerp in samenwerking met Eibe, regelde de benodigde vergunningen en deed de overige coördinatie.

Organisatie officiële opening Kleur bekennen

De tentoonstelling Kleur bekennen is de nieuwe tentoonstelling over streekdrachten in het Nederlands Openluchtmuseum. Xantext organiseerde de opening, in samenwerking met Else Gootjes. (2011)

Organisatie officiële opening Geheimen

Het Kinderboekenmuseum werd verbouwd en daarom werd elders in het gebouw een tijdelijke tentoonstelling ingericht. Xantext verzorgde in samenwerking met collega-freelancer Heleen Naterop de opening, persberichten, nieuwsbrieven, contacten met schrijvers, pers en websitebouwers. (2008)

.