Xantext schrijft!

teksten

Artikelen en interviews voor de Vrijwilligerskrant

Van 2008 tot en met 2011 schreef Sandra artikelen en interviews voor de Vrijwilligerskrant.

Voorbeelden lezen?
Interview met presentator Joris Linssen
Interview met schrijfster Marion Bloem
Interview met oud-volleyballer en olympisch kampioen Bas van de Goor
Interview met oud-schaatser en olympisch kampioen Jochem Uytdehaage
Interview met presentator Henkjan Smits
Interview met schrijver, dichter en griffelwinnaar Ted van Lieshout

 

Teksten voor websites

In de loop der jaren schreef Xantext verschillende keren teksten voor websites van museum.
Voor het Nederlands Stoommachinemuseum coördineerde Xantext de bouw van de nieuwe site (inmiddels vervangen) in 2002, voor het Kröller-Müller museum werden de basisteksten geredigeerd en voor de site van het Nederlands Openluchtmuseum werden objectbeschrijvingen en foto’s geplaatst en educatieve teksten voor werkstukken.

 

Nieuwsbrieven, jaarverslagen, personeelsbladen

Wanneer een museum tijdelijk niet in staat was het zelf te verzorgen, verzorgde Xantext nieuwsbrieven voor musea: de Stoombode voor het Nederlands Stoommachinemuseum, Priori (personeelsblad) voor het Nederlands Openluchtmuseum, het jaarverslag van het Nederlands Openluchtmuseum, de nieuwsbrief van MCN, de digitale nieuwsbrief voor het Kinderboekenmuseum.

 

Tentoonstellingsteksten

Xantext schreef tentoonstellingsteksten voor het Bartholomeus Gasthuis (2017), Kinderboekenmuseum (2016), Historisch museum Haarlem, de speelgoedtentoonstellingen in het Swagemakersmuseum en in Rabobank Haarlem, de jeugdtentoonstelling Blieb blieb! van Stichting Computer Erfgoed Nederland en bij de educatieve onderdelen van de tentoonstelling Spaarstation Dingenliefde in het Nederlands Openluchtmuseum.

 

Overig

In de loop van de jaren schreef Sandra verschillende keren voor tijdschriften, vakbladen en kranten. Bijvoorbeeld: vakblad Wegen, vakblad Leesgoed, kunstkatern van De Gelderlander, personeelsblad Postbank OBV. Voor het Stoomgemaal Hertog Reijnout werd een brochure over de natuur in de omgeving gemaakt, voor het Biermuseum een stadswandeling, voor Historisch Museum Haarlem een fietstocht met achtergrondinformatie bij de tentoonstelling ‘Water en zand’.
Voorbeeld lezen?
Artikel in vakblad Wegen: ‘Een skater op het fietspad, mag dat?’

 

.