Xantext organiseert!

tentoonstellingen

‘Ik zorg voor jou’

(2017) Concept en uitvoering van de historische tentoonstelling ‘Ik zorg voor jou’ ter gelegenheid van het 650-jarig bestaan van het Bartholomeus Gasthuis in Utrecht. In samenwerking met o.a. Marieke Wickham (concept) en Rudolf Das (vormgeving).

‘Ik ben Kikker’

(2016) Coördinatie van de tentoonstelling voor jonge kinderen in het Kinderboekenmuseum in Den Haag en de ontwikkeling van een bijbehorend schoolprogramma. In samenwerking met Taken by Storm, Kloosterboer en Kiss the Frog.

Made in Arnhem

(2009) In samenwerking met  het GBK (Gemeenschap Beeldende Kunstenaars) werden veertien kunstwerken geselecteerd voor de gelegenheidstentoonstelling ‘Hello-Goodbye’ in het Nederlands Openluchtmuseum.
Xantext zorgde voor alle faciliteiten en plaatsing van de kunstwerken in het museum, in samenwerking met Oscar Lourens van het GBK.
Op de foto’s van links naar rechts kunstwerken van Ria Roerdink, Arno Arts, Mieke Gresnigt en Janske Homsbergen.

Tentoonstelling ‘Spelen in Haarlem’

(2006) Als gastconservator stelde Sandra de tentoonstelling ‘Spelen in Haarlem’ samen in het Historisch museum Haarlem. Xantext zorgde verder voor de coördinatie, bruiklenen, interviews, aansturing van de uitvoerders en vormgever, teksten en educatieve elementen in de tentoonstelling. Vormgeving: PLOT, Rudolf Das.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tentoonstelling ‘Industrieën aan het Spaarne’

(2005) Als gastconservator stelde Sandra de tentoonstelling ‘Industrieën aan het Spaarne’ samen voor het Historisch museum Haarlem. Vormgeving: PLOT, Rudolf Das.

Unicode

Unicode

Unicode

Tentoonstelling ‘Haarlem sportstad’

(2005) Als gastconservator stelde Sandra de tentoonstelling ‘Haarlem Sportstad’ samen in het Historisch Museum Haarlem. In de tentoonstelling zaten verschillende hands-on kinderactiviteiten verwerkt. Vormgeving: PLOT, Rudolf Das.

Unicode

Unicode

Unicode

Tentoonstelling ‘De mythe van het Groene Hart’

(2005-2006) Xantext coördineerde de tijdelijke tentoonstelling ‘De mythe van het Groene Hart’ voor de stichting Groene Hart en verzorgde de educatieve elementen in de tentoonstelling. Vormgeving: PLOT, Rudolf Das.(2004)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tentoonstelling ‘Water en Zand’

Als gastconservator stelde Sandra de tentoonstelling ‘Water en zand’ in het Historisch Museum Haarlem samen, over het bekende Visserspad van Zandvoort naar Haarlem. Bij de tentoonstelling maakte hoorde ook een fietstocht met achtergrondinformatie. Vormgeving: PLOT, Rudolf Das.

Tentoonstelling Water & Zand in Zuid-Kennemerland.
10 mei t/m 14 september 2003.
Zaal 1.

Unicode

Unicode

.