Schrijven

Schrijven

Met een voorliefde voor kinderen, schrijven en alles wat met taal te maken heeft geniet ik misschien wel het meeste van schrijven voor kinderen. De rechtstreekse feedback en bevestiging, de combinatie van eenvoud en diepgang en de oprechte interesse geven mij al jaren de energie om de leukste verhalen en werkboeken te ontwikkelen. En dan hebben we het nog niet eens over de leuke samenwerkingen met scholen, musea en illustratoren.

Kinderboeken

Naast De boeken van Zwaan is uit een leuke samenwerking met Henriet van Roosmalen ook Kees de muis ontstaan. Een eigen initiatief met recent nog een nieuwe publicatie. 

 

Kees de muis

Ontstaan uit een enthousiaste samenwerking is Kees de Muis uitgegroeid tot een leerzaam en prijswinnend prentenboek. Naast de boeken van Kees is er ook veel lesmateriaal beschikbaar wat momenteel gebruikt wordt door juffen en meesters door het hele land. Met maandelijks meer dan 1000 bezoekers is de website van Kees dan ook uitgegroeid tot een begrip bij kleuterscholen. En natuurlijk ook onze grote trots!

 

Zwaan

Na het succes van “Zwaan zoekt een vriendje” is nu ook “Zwaan krijgt stippen” te koop bij het Kröller-Müller Museum. In het leerzame boek over kunst en musea neemt zwaan je mee in zijn avonturen in het Kröller-Müller Museum. Dit boek heb ik geschreven in opdracht van het Kröller-Müller Museum en dient ter voorbereiding op een bezoek aan het museum.

Lesmateriaal

Naast leerzame prentenboeken schrijft Xantext ook lesmateriaal voor basisscholen.

 

Werkboeken

Leren moet leuk zijn zeg ik ook wel eens. In alles wat ik doe komen de leermomenten terug. Dit is ook waarom ?Uitgeverij Kinheim mij vroeg om een serie werkboeken te schrijven. Deze werkboeken brengen op een speelse manier de lesstof over.

 

Canon van Nederland

Met de focus op Cultuur en geschiedenis is Canon van Nederland één van de bouwstenen binnen het midden- en bovenbouw basisonderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs. Docenten en leerlingen maken gebruik van deze tool voor lessen en spreekbeurten. Vanuit Xantext schreef  ik onder andere de teksten voor Canon van Nederland.

Kom in contact

Toon a.u.b. dat u menselijk bent door de selectie van het Kopje.